Töltött ezmegaz
Egy kicsit macerás és sok edényt fogyasztó étel volt ez, de megérte.
Íme:
A kelkáposztaleveleket (6) és a karalábékat (4) vegetás vízben megfőztem.
A szójagranuátumot leforráztam, majd pörköltösen elkészítettem.
A töltelék: Két fej hagymát dinszteltem, szeletelt gomba és vegyes (fagyasztott) zöldséggel, paprika, fokhagyma, bors ízesítéssel pároltam.
A karalábénak kalapot vágtam, kiskanállal kikanalaztam a belsejét. A kis karalábégolyócskákat a megmaradt vegetás zöldséglébe hajítottam, s egy csomó új zöldséggel, zöldborsóval, 3 db csirkehúsleveskocekkal –mellékesen- levest főztem belőle.
Kivajazott jénaiba állítgattam a töltött karalábékat, kalapjukkal, valamint a batyuba hajtogatott töltött kelkáposztát.
Pizzakechupos tejföllel lelocsoltam, fóliával lefedtem, 180 fokon egy órát sütöttem.
Tanulság: a karalábét tovább kell főzni!
Másnap: felszeleteltem a megmaradt töltött ezmegazt, tepsiben átsütöttem, pirított újkruplival tálaltam. Még vacsorára is finom volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése