2009. július 13., hétfő

Padlizsánkrém - pontosan

Azért pontosan, mert még a sóról is leírom, hogy mennyit tettem bele, csak így sikerüljön legközelebb is!:D
Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 nagy húsos paprika
5 kis paradicsom
1 hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só és pizzakrém
½ teáskanál erős paprikakrém és feketebors
A padlizsánt és paprikát a hőlégkeveréses sütő rácsán pirulásig sütöttem. (Más módszer is jó.) A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobtam. Mindennek lehúztam a héját, összeaprítottam. Egy kislábasban kevés olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, a végén bele a zúzott fokhagymát, majd az összevágott zöldségeket. A fűszerekkel kicsit rotyogtattam, picit belemixereztem. Háromba szelt, pirított zsemlén tálaltam, de sima pirítóssal is isteni. Jobb, mint a tatár bifsztek, annál is inkább, mert én nem eszem húst.:)
Legközelebb többet kell csinálni, mert már alig van, és most hogy leírtam, újra meg kell kóstolnom! :D
Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése