2009. július 1., szerda

Sárgaborsó főzelék

Nagyon finom lett, csak túl sós! Legközelebb csökkenteni kell valaminek a mennyiségét!
Tehát volt:
Fél kg sárgaborsó
1 csirkehúsleves kocka
2 füstölthús ízű
2 gulyás - mert nem volt itthon pörkölt kocka
3-4 bögre víz
Kb egy órát főztem, kevergettem. Amikor már jónak tűnt(puhák a szemek és néhol pürés állagú az egész), belekevertem 2dl 12%-os tejfölt.
Feltét: lecsós virsli
1 üveg lecsó fele, javarészt a paprikásabb része
3 fürstli elkarikázva
1 teáskanálnyi erős paprikakrém
1 kanálnyi pizzakechup
2dl víz.
A hozzávalókat összefőztem, amíg szaftos nem lett.
Lehet, hogy nem túl egészséges kockákkal főzni, de gyors és finom.
Viszont egészséges, mert:
"A sárga és a zöld felesborsó a hüvelyesek legegészségesebb fajtái. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentesek. A felesborsó vagy sárgaborsó főzelék egy nagyon egészséges étel, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztani. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe végett stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rákosodást.."
Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése