Miután kreatív főzést adunk elő, nem árt néha egy-egy jól sikerült ételt megörökíteni receptben, mert legközelebb nem biztos, hogy meg tudom ismételni...
Tehát, a mai ebéd, a rakott kínai kel-ami eredetileg valami saláta lett volna-:
Vizet forralok vegetával, leöntök vele egy zacskó szójagranulátumot.
1 csésze árpát két csésze vízzel és vegetával fedő alatt megfőztem.
A kínai kelt megmostam, apró darabokra vágtam, három fej hagymát megdinszteltem, felengedtem 1 pohár vízzel, rá 1 teáskanál só, kanálnyi pirospaprika, 1 gulyáskocka, fokhagymás bors, pizzaketchup, erőspesta, bele a kelkáposzta, még egy pohár víz, lefed, főz.
2 fej hagymát dinszteltem, rá a kinyomkodott szója, só, fűszer ugyanaz, mint a kelé, csak nem gulyás kocka, hanem egy füstölt és egy pörkölt kocek. A kel levét ráhalásztam a szójára, azzal főztem.
A nagy tepsit (fedeles) kikentem margarinnal.
Elterítettem egy sor kelt. (A maradékot kikevertem 1dl tejföllel)
Rá a főtt árpa. Rá -és közé- egy sor alma gyufányi szeletekben.
Ráterít a szója felét. (A többit majd valami másra lehet használni.)
Rá a tejfölös káposzta.Közé szúrkodni egy szeletnyi füstölt sajtot gyufányi darabokban.
25 percig lefedve sütni, 15 percig fedő nélkül, forgó állásban 180 fokon.
Leírva bonyolult, megcsinálni könnyű, és NAGYON finom.
Megyek repetázni.
_Éva_
Rakott kel
VálaszTörlésGréti ismét salátát rakott fel:
fő a finom rakott kel.
Árpát dinsztel kockát halász,
ő a legnagyobb szójavadász!
Gyufányi alma, gyufányi sajt...
és ha az egész odaég majd?
De nem!
Fincsi-incsi, incsi fincsi,
száját nyalja Lujzi-Gréti!
Mindenki mén repetázni,
szeretnék én is nálatok lenni!:)