Hozzávalók: 1/2kg túró
2 pohár tejföl
1/4kg zsemlemorzsa
15dkg cukor (porcukor)
20dkg gríz (=búzadara)
2 csomag vaniliás cukor
3dl víz
Esetleg 2 kanálnyi sárgabarack lekvár
Elkészítés:
- A 3dl vízbe, amikor már forr, beleöntünk 1 kávéskanál sót, majd a 20dkg grízt lassan, kevergetve. (Hamar kész, kemény, lekapcsolni, félretenni hűlni!)
- Megpirítjuk a zsemlemorzsát némi olajon (annyin, hogy egész vékonyan ellepje a lábas alját), 1 csomag vaniliás cukrot ráöntünk, mielőtt még odaégne, lekapcsoljuk.
- A kihűlt grízbe beledolgozzuk a túrót, 1 cs. vaniliás cukrot, 5 dekányi porcukrot. (Az utóbbit ízlés szerint.) Én jól összemaszingoltam, amíg egynemű nem lett, majd gombócokat formáztam belőlük.
- A gombócokat jól megforgatjuk a morzsában.
- Tálaláskor cukros vagy sárgabarackos tejfölt adunk hozzá öntetnek.
Egyszerű, gyors az elkészítése és pillekönnyű az állaga!
Ez a mennyiség-a mi kapacitásunk szerint- 6 embernek elég, nagyobb étkűeknek csak négy személyes adag. Én kettőnknek feleztem mindent -a vaniliás cukor kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése