2011. február 6., vasárnap

Zseniálisan könnyű túrógombóc


Hozzávalók:    1/2kg túró
                        2 pohár tejföl
                        1/4kg zsemlemorzsa
                        15dkg cukor (porcukor)
                        20dkg gríz (=búzadara)
                        2 csomag vaniliás cukor
                        3dl víz
                        Esetleg 2 kanálnyi sárgabarack lekvár
Elkészítés:
  1. A 3dl vízbe, amikor már forr, beleöntünk 1 kávéskanál sót, majd a 20dkg grízt lassan, kevergetve. (Hamar kész, kemény, lekapcsolni, félretenni hűlni!)
  2. Megpirítjuk a zsemlemorzsát némi olajon (annyin, hogy egész vékonyan ellepje a lábas alját), 1 csomag vaniliás cukrot ráöntünk, mielőtt még odaégne, lekapcsoljuk.
  3. A kihűlt grízbe beledolgozzuk a túrót, 1 cs. vaniliás cukrot, 5 dekányi porcukrot. (Az utóbbit ízlés szerint.) Én jól összemaszingoltam, amíg egynemű nem lett, majd gombócokat formáztam belőlük.
  4. A gombócokat jól megforgatjuk a morzsában.
  5. Tálaláskor cukros vagy sárgabarackos tejfölt adunk hozzá öntetnek.
 Egyszerű, gyors az elkészítése és pillekönnyű az állaga!
Ez a mennyiség-a mi kapacitásunk szerint- 6 embernek elég, nagyobb étkűeknek csak négy személyes adag. Én kettőnknek feleztem mindent -a vaniliás cukor kivételével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése